Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten in het bekkengebied. Het bekken is een complexe structuur die een cruciale rol speelt bij verschillende lichaamsfuncties, zoals de stabiliteit van de romp, het dragen van het lichaamsgewicht en de controle over de bekkenbodem.

Bekkenfysiotherapie is gericht op het optimaliseren van de functie van het bekken en de bekkenbodem door middel van specifieke oefeningen, manuele technieken en voorlichting.

Voor wie is bekkenfysiotherapie

Deze vorm van therapie is met name geschikt voor mensen met klachten die verband houden met het bekken. Het kan zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden ten goede komen. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld profiteren van bekkenfysiotherapie tijdens en na de zwangerschap, terwijl mannen geholpen kunnen worden bij prostaatproblemen en bekkenpijn.

Hoe kan bekken-fysiotherapie helpen?

Bekkenfysiotherapie kan mensen op verschillende manieren helpen. Ten eerste richt het zich op het verbeteren van de spierkracht en coördinatie van de bekkenbodem. Dit kan essentieel zijn voor het voorkomen of verminderen van incontinentieproblemen.

Ten tweede helpt bekkenfysiotherapie bij het verminderen van bekkenpijn en het verbeteren van de algehele stabiliteit van het bekken.

Daarnaast omvat het ook voorlichting over een goede houding en het aanleren van ademhalingstechnieken die het bekkengebied ondersteunen.

Bekkenfysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan bekkenfysiotherapie helpen?

Bekkenfysiotherapie is effectief gebleken bij een breed scala aan klachten. Het kan helpen bij problemen zoals bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap, incontinentie, seksuele disfuncties, chronische bekkenpijn, en herstel na gynaecologische of urologische operaties. Door middel van gepersonaliseerde behandelplannen draagt bekkenfysiotherapie bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met deze klachten.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449