Rugklachten

In Nederland komt rugpijn frequent voor en treft een aanzienlijk aantal mensen. Deze pijn kan aanzienlijke belemmeringen veroorzaken in zowel het dagelijks leven als op de werkvloer, waardoor het van cruciaal belang is om hier een gepaste oplossing voor te zoeken. Fysiotherapie kan een oplossing zijn.

Hoe kunnen rugklachten ontstaan?

Er bestaan verschillende soorten rugklachten die kunnen voortkomen uit diverse oorzaken, zoals een onjuiste houding, overbelasting of een onderliggende aandoening. Deze klachten uiten zich vaak in pijn, stijfheid of spanning in de rug. Het is essentieel om de specifieke oorzaak van de rugklachten te achterhalen om een doeltreffende behandeling te kunnen initiëren.

Hoe kan je rugklachten herkennen?

De herkenning van rugklachten kan variëren van lichte tot ernstige symptomen. Gangbare signalen omvatten onder andere onderrugpijn, problemen met bewegen, stijfheid na langdurig zitten en het uitstralen van pijn naar andere lichaamsdelen.

Als de klachten aanhouden, wordt het aanbevolen om professionele hulp te zoeken, bijvoorbeeld die van een fysiotherapeut.

Rugklachten Fysiotherapie Sterrenburg

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van rugklachten?

Fysiotherapie kan een belangrijke rol spelen bij het verminderen of verhelpen van rugklachten. Een fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan opstellen dat gericht is op het versterken van de rugspieren, het verbeteren van de houding en het verminderen van spanning.

Door middel van specifieke oefeningen en advies over aanpassingen in de levensstijl kan fysiotherapie de mobiliteit vergroten en pijn verlichten, waardoor mensen weer kunnen genieten van een actief en pijnvrij leven. Het is verstandig om bij aanhoudende rugklachten altijd professioneel advies in te winnen en gebruik te maken van de expertise van een fysiotherapeut.

Bij complexe of aanhoudende klachten zullen onze fysiotherapeuten beoordelen welke van onze uiteenlopende specialismes een bijdrage kunnen leveren aan het meest effectieve resultaat.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449