Oefentherapie – Cesar & Mensendieck

Cesar en Mensendieck zijn twee vormen van oefentherapie die gericht zijn op het verbeteren van lichaamshouding, bewegingspatronen en spiergebruik. Deze therapieën zijn ontwikkeld door respectievelijk de Nederlandse fysiotherapeut Bess Mensendieck en de Zwitserse danseres Dorothea Cesar. Beide benaderingen leggen sterk de nadruk op bewustwording en educatie, waarbij cliënten leren om hun lichaam op een gezonde en efficiënte manier te gebruiken.

Voor wie is oefentherapie Cesar en Mensendieck?

Cesar en Mensendieck zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden en met diverse gezondheidsbehoeften. Deze oefentherapieën zijn nuttig voor mensen met houdingsproblemen, spierspanningen, ademhalingsproblemen en andere klachten die verband houden met het bewegingsapparaat. Ook mensen die herstellen van blessures of chirurgische ingrepen kunnen baat hebben bij Cesar en Mensendieck, omdat de therapieën gericht zijn op het bevorderen van een gezonde en natuurlijke lichaamsbeweging.

Hoe kan oefentherapie Cesar en Mensendieck helpen?

Oefentherapie Cesar en Mensendieck helpen mensen door middel van specifieke oefeningen, houdingscorrecties en ademhalingstechnieken. De therapeuten begeleiden cliënten in het bewust worden van hun eigen lichaamshouding en -bewegingen, en leren hen deze op een meer gebalanceerde en gecontroleerde manier uit te voeren.

Door middel van individuele begeleiding en aangepaste oefeningen kunnen mensen hun spierkracht verbeteren, pijn verminderen en meer flexibiliteit ontwikkelen. Bovendien wordt de nadruk gelegd op het integreren van deze gezonde bewegingspatronen in het dagelijks leven.

Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan oefentherapie Cesar en Mensendieck helpen?

Cesar en Mensendieck kunnen effectief zijn bij verschillende klachten, waaronder rug- en nekpijn, hoofdpijn, ademhalingsproblemen, scoliose en andere musculoskeletale aandoeningen.

Ook mensen die preventief aan hun gezondheid willen werken en hun lichaam op een duurzame manier willen onderhouden, kunnen baat hebben bij deze vormen van oefentherapie. Het is belangrijk om bij specifieke gezondheidsklachten altijd een professionele therapeut te raadplegen om een passend behandelplan op maat te krijgen.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449