De NIMOC methode

De NIMOC methode, wat staat voor Non-Invasieve-Mobilization of the Os Coccyc, is een benadering die gericht is op het verlichten en mobiliseren van het stuitje zonder gebruik te maken van invasieve technieken. Deze methode legt de nadruk op het herstellen van de mobiliteit van het os coccygis, oftewel het stuitje, door middel van niet-ingrijpende technieken en mobilisatieoefeningen.

Voor wie is de NIMOC methode?

De NIMOC methode is ontwikkeld voor mensen die last hebben van stuitpijn en gerelateerde ongemakken. Dit kan variëren van personen met chronische stuitpijn tot degenen die postoperatieve of postpartum klachten ervaren. De methode is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende individuele behoeften, waardoor het een geschikte optie is voor een breed scala aan patiënten.

Hoe kan de NIMOC methode helpen?

De NIMOC methode biedt een niet-invasieve benadering om stuitje-gerelateerde problemen aan te pakken. Door middel van gerichte mobilisatie oefeningen en technieken tracht deze methode de beweeglijkheid van het stuitje te herstellen en eventuele blokkades te verminderen.

Dit kan niet alleen resulteren in verlichting van pijn, maar ook in het herstel van de normale functie van het stuitje, waardoor patiënten hun dagelijkse activiteiten comfortabeler kunnen uitvoeren.

Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan de NIMOC methode helpen?

De NIMOC methode is effectief gebleken bij verschillende klachten met betrekking tot het stuitje, zoals chronische stuitpijn, pijn bij het zitten, en ongemakken na trauma of operatieve ingrepen in het stuitje gebied. Door zich te richten op niet-invasieve mobilisatie, biedt deze methode een veelbelovend alternatief voor mensen die op zoek zijn naar verlichting zonder het gebruik van chirurgie of andere invasieve procedures.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449