Dry needling

Dry needling is een moderne fysiotherapeutische techniek die gericht is op het verminderen van pijn en het verbeteren van de bewegingsfunctie bij spierproblemen. In tegenstelling tot acupunctuur, waarbij naalden worden ingebracht op specifieke energiepunten, richt dry needling zich rechtstreeks op pijnlijke knopen of ’triggerpoints’ in de spieren.

Voor wie is dry needling?

Deze techniek is met name geschikt voor mensen die last hebben van spiergerelateerde klachten, zoals stijfheid, krampen, of langdurige spierspanning. Het doel is om de spieren te ontspannen en de normale bewegingspatronen te herstellen. Dry needling kan effectief zijn voor verschillende doelgroepen, waaronder atleten met sportblessures, mensen met chronische pijnklachten en zelfs degenen die herstellen van een operatie. Het is belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een getrainde en erkende fysiotherapeut.

Hoe kan dry needling helpen?

Door middel van dry needling kan de fysiotherapeut gericht spierspanning verminderen, de doorbloeding verbeteren en de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam stimuleren.

Zodra de triggerpoints zijn geïdentificeerd, plaatst de fysiotherapeut dunne naalden precies op deze punten. De naalden worden ingebracht in de spierknoop, wat vaak leidt tot een lokale samentrekking, ook wel een ’twitch response’ genoemd.

De ’twitch response’ is een reflexmatige reactie van de spier op de naald, en het geeft aan dat de spier reageert op de behandeling. Dit helpt bij het ontspannen van de spier en vermindert de spanning.

Dit leidt tot een snellere verlichting van pijn en een bevordering van de flexibiliteit en mobiliteit. Het is een aanvullende therapie die vaak wordt geïntegreerd in een uitgebreider behandelplan om het herstel te versnellen.

Dry Needling Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan dry needling helpen?

Dry needling kan effectief zijn bij diverse klachten, waaronder spierspanningshoofdpijn, lage rugpijn, schouder- en nekklachten, tenniselleboog, kniepijn en andere spiergerelateerde problemen. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat de behandeling individueel wordt aangepast aan de specifieke behoeften en conditie van de patiënt.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449