Stuitpijn

Net zoals nek en rugpijn, is stuitpijn ook een relatief veelvoorkomend probleem. Het treft mensen van alle leeftijden en geslachten, zij het dat het vaker voorkomt bij vrouwen vanwege de nabijheid van het stuitje tot het bekkengebied, wat het tijdens de bevalling kwetsbaarder maakt voor letsel.

Hoe kan stuitpijn ontstaan?

Stuitpijn, ook bekend als coccygodynie, ontstaat vaak door overmatige druk of letsel aan het staartbeen, het kleine bot aan het einde van de wervelkolom. Het kan worden veroorzaakt door diverse factoren, waaronder een val, langdurig zitten op een harde ondergrond, of trauma tijdens de bevalling. Deze klacht kan resulteren in een zeurende pijn in het stuitje, die verergerd kan worden bij bepaalde bewegingen of langdurig zitten.

Hoe kan je stuitpijn herkennen?

Het herkennen van stuitpijn kan plaatsvinden door het ervaren van ongemak en pijn in het gebied rondom het stuitbeen. Dit kan variëren van een dof gevoel tot scherpe pijn, en het kan de dagelijkse activiteiten belemmeren.

Mensen met stuitpijn ervaren vaak ongemak bij het zitten, opstaan, of zelfs tijdens het uitvoeren van eenvoudige taken zoals bukken.

Stuitpijn Fysiotherapie Sterrenburg

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van stuitpijn?

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het verminderen of verhelpen van stuitpijn. Een gespecialiseerde fysiotherapeut kan een individueel behandelplan opstellen dat gericht is op het verminderen van pijn en het herstellen van de mobiliteit. Oefeningen ter versterking van de bekkenbodemspieren, mobilisatietechnieken en advies over houding en beweging dragen bij aan het verbeteren van de klachten.

De fysiotherapeut kan ook gebruikmaken van technieken zoals massage en stretching om de spieren rondom het stuitje te ontspannen en de pijn te verlichten. Een multidisciplinaire aanpak, waarbij samenwerking met andere zorgprofessionals zoals orthopeden en pijnartsen gebruikelijk is, kan het herstelproces bevorderen en de levenskwaliteit van mensen met stuitpijn verbeteren.

Bij complexe of aanhoudende klachten zullen onze fysiotherapeuten beoordelen welke van onze uiteenlopende specialismes een bijdrage kunnen leveren aan het meest effectieve resultaat.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449