Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeling die gebruikmaakt van hoogenergetische geluidsgolven om diverse musculoskeletale aandoeningen te behandelen. Dit zijn aandoeningen die invloed hebben op spieren, botten, gewrichten, pezen, ligamenten en andere structuren die het lichaam ondersteunen en beweging mogelijk maken.

Enkele veelvoorkomende musculoskeletale aandoeningen zijn: spierblessures, gewrichtsaandoeningen en traumatische letsels. In deze niet-invasieve procedure (zonder operatie) worden gecontroleerde schokgolven rechtstreeks op het aangedane gebied gericht, wat resulteert in verbeterde bloedcirculatie, versnelde weefselherstel-processen en pijnvermindering.

Voor wie is shockwave therapie?

Deze therapie is geschikt voor mensen die lijden aan chronische pijn in spieren, pezen en gewrichten. Het wordt vaak toegepast bij aandoeningen zoals tendinopathieën, hielspoor, tenniselleboog, en andere overbelastingsletsels. Bovendien kan het effectief zijn bij het behandelen van calcificaties. 

Hoe kan shockwave therapie helpen?

Shockwave therapie biedt diverse voordelen voor patiënten. Allereerst bevordert het de regeneratie van beschadigde weefsels door de aanmaak van nieuw collageen te stimuleren.

Dit draagt bij aan een betere structuur en functionaliteit van het getroffen gebied. Bovendien helpt het bij het verminderen van ontstekingen en het verlichten van pijn, waardoor patiënten hun mobiliteit en kwaliteit van leven kunnen verbeteren.

Shockwave Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan shockwave therapie helpen?

Mensen die last hebben van hardnekkige musculoskeletale klachten, zoals langdurige peesproblemen, kalkafzettingen, en chronische pijn, kunnen baat hebben bij shockwave therapie. Deze behandelmethode biedt een niet-chirurgisch alternatief met aanzienlijke succespercentages, wat het aantrekkelijk maakt voor degenen die op zoek zijn naar effectieve pijnverlichting en verbeterde functionaliteit zonder langdurige herstelperiodes.

Het is echter essentieel om een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen om de geschiktheid voor deze therapie te beoordelen en een op maat gemaakt behandelplan op te stellen.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449