Myofasciale therapie

Myofasciale therapie is een behandelingsmethode die zich richt op het verlichten van pijn en het verbeteren van de bewegingsmogelijkheden door het behandelen van myofasciale triggerpoints. Myofasciale triggerpoints zijn kleine knopen in de spieren en het omliggende bindweefsel, bekend als fascia, die vaak verantwoordelijk zijn voor lokale en uitstralende pijn.

Myofasciale therapie maakt gebruik van gerichte druktechnieken om deze triggerpoints te deactiveren en de spieren te ontspannen, waardoor de natuurlijke bewegingsvrijheid wordt hersteld.

Voor wie is myofasciale therapie?

Deze therapievorm is geschikt voor een breed scala aan mensen, variërend van degenen die lijden aan chronische spierpijn tot mensen met acute blessures of beperkte mobiliteit. Het is vooral effectief voor mensen die last hebben van langdurige spierspanning, gewrichtsstijfheid of beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid.

Daarnaast kan het een waardevolle aanvulling zijn voor sporters die hun prestaties willen verbeteren of herstellen van blessures, aangezien myofasciale therapie helpt bij het optimaliseren van de spierfunctie en het verminderen van de kans op letsel.

Hoe kan myofasciale therapie helpen?

Myofasciale therapie helpt mensen op verschillende manieren. Allereerst draagt het bij aan het verminderen van pijn door de spanning in de spieren te verminderen en de doorbloeding te bevorderen.

Daarnaast kan het de mobiliteit vergroten door de flexibiliteit van de spieren te verbeteren en de gewrichten beter te laten bewegen. De therapie stimuleert ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam, waardoor het natuurlijke genezingsproces wordt bevorderd.

Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan myofasciale therapie helpen?

Myofasciale therapie kan effectief zijn bij diverse klachten, waaronder spierspanningen, rug- en nekpijn, hoofdpijn, posturale problemen, en zelfs sommige vormen van artritis. Mensen die last hebben van chronische pijn, of die herstellen van een blessure, kunnen baat hebben bij deze therapievorm. Het is belangrijk op te merken dat individuele reacties kunnen variëren, en het is raadzaam om met een gekwalificeerde therapeut te overleggen om de geschiktheid van myofasciale therapie voor specifieke situaties te beoordelen.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Bij ons geen wachtlijsten
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Uw wens en behandelingsduur worden vooraf besproken
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449