Schouderklachten

In Nederland ervaren velen hinder door schouderklachten. Schattingen tonen aan dat ongeveer een derde van de bevolking weleens te maken heeft met schouder ongemakken. Deze klachten variëren van milde irritaties tot aanzienlijke beperkingen in het dagelijkse leven.

Hoe kunnen schouderklachten ontstaan?

Diverse oorzaken, zoals overbelasting, letsel, slijtage en een onjuiste houding, kunnen leiden tot schouderklachten. Het schoudergewricht is een complex samenspel van botten, spieren, pezen en gewrichtsbanden, wat de kans op klachten vergroot. Onjuiste bewegingen, langdurige overbelasting en een gebrek aan stabiliteit kunnen het delicate evenwicht in het schoudergebied verstoren en resulteren in pijn en ongemak.

Hoe kan je schouderklachten herkennen?

Het identificeren van schouderklachten kan uiteenlopen van stijfheid en pijn bij beweging tot scherpe pijnsensaties tijdens specifieke activiteiten. Soms straalt de pijn uit naar de nek of arm. In gevallen van ernstige klachten kan de dagelijkse functionaliteit aanzienlijk worden beïnvloed.

Het is van groot belang om bij aanhoudende klachten deskundig advies in te winnen, zodat de juiste behandeling kan worden gestart.

Schouderklachten Fysiotherapie Sterrenburg

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandelingen van schouderklachten?

Fysiotherapie is een effectieve aanpak om schouderklachten te verminderen of te verhelpen. Een fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan opstellen, gericht op het versterken van de spieren rondom het schoudergewricht, het verbeteren van de mobiliteit en het aanleren van goede houdings- en bewegingspatronen.

Bovendien kunnen specifieke oefeningen en handmatige technieken worden ingezet om de klachten te verlichten en het herstel te bevorderen. Op deze manier speelt fysiotherapie een cruciale rol bij het herwinnen van functionaliteit en het voorkomen van terugkerende schouderklachten.

Bij complexe of aanhoudende klachten zullen onze fysiotherapeuten beoordelen welke van onze uiteenlopende specialismes een bijdrage kunnen leveren aan het meest effectieve resultaat.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449