Medical taping

Medical taping is een therapeutische techniek die gebruikmaakt van elastische verbanden om verschillende fysieke problemen te behandelen en ondersteunen. In tegenstelling tot conventionele sporttape, is medical taping gebaseerd op het principe van bewegingsvrijheid. De elastische tape wordt aangebracht op specifieke manieren om spieren en gewrichten te ondersteunen zonder de beweging te beperken.

Voor wie is medical taping?

Deze methode is niet exclusief voor atleten; het kan profijt bieden aan een breed scala van mensen, van sporters tot kantoormedewerkers. Medical taping kan helpen bij het verminderen van pijn, het ondersteunen van zwakke spieren, en het verbeteren van de houding. Bovendien kan het bijdragen aan het verminderen van zwelling en het stimuleren van de bloedcirculatie, wat gunstig is voor het herstelproces.

Hoe kan medical taping helpen?

Medical taping werkt door het activeren van het lichaamseigen genezingsproces. De elastische tape lift de huid en creëert ruimte tussen de huid en de onderliggende weefsels.

Dit helpt bij het verminderen van druk en verbetert de doorbloeding, wat op zijn beurt het herstel bevordert. Bovendien helpt de tape bij het stabiliseren van gewrichten en verbetert het de proprioceptie, waardoor de bewustwording van de lichaamspositie wordt vergroot.

Medical Taping Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan medical taping helpen?

Medical taping wordt vaak ingezet bij diverse klachten, zoals rugpijn, schouderklachten, enkelpijn, knieproblemen, en zelfs hoofdpijn. Het kan gebruikt worden als onderdeel van een bredere behandelingsaanpak of als op zichzelf staande interventie, afhankelijk van de aard en ernst van de klachten. Het is altijd raadzaam om een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen voor een gepersonaliseerd advies en toepassing van medical taping.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449