Nekklachten

Veel Nederlanders ondervinden dagelijks last van nekklachten, een veelvoorkomend probleem dat de levenskwaliteit kan beïnvloeden. Mensen van diverse leeftijden en achtergronden kunnen met nekklachten te maken krijgen. Fysiotherapie is een mogelijke oplossing om deze klachten te verlichten en in bepaalde gevallen zelfs volledig te verhelpen.

Hoe kunnen nekklachten ontstaan?

Diverse factoren, zoals langdurige verkeerde houding, overbelasting, stress en letsel, kunnen leiden tot het ontstaan van nekklachten. Het veelvoorkomende zittende werk van tegenwoordig draagt vaak bij aan een toename van dergelijke klachten. Het langdurig aannemen van een onjuiste houding kan de spieren en gewrichten in de nek overbelasten, wat resulteert in pijn en ongemak.

Hoe kan je nekklachten herkennen?

Het identificeren van nekklachten kan verschillen, maar veelvoorkomende symptomen zijn onder andere nekpijn, stijfheid, hoofdpijn en beperkte bewegingsvrijheid. Het is van groot belang om deze signalen serieus te nemen en, indien nodig, professionele hulp in te roepen.

Nekklachten Fysiotherapie Sterrenburg

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandeling van nekklachten?

Fysiotherapie vormt een doeltreffende aanpak om nekklachten te verminderen of te verhelpen. Een fysiotherapeut kan een op maat gemaakt behandelplan opstellen, gericht op het versterken van de nekspieren, het verbeteren van de houding en het verminderen van spanning.

Oefeningen en mobilisatietechnieken worden vaak ingezet om de flexibiliteit en kracht van de nek te verbeteren, wat patiënten helpt bij herstel en verlichting. Het wordt aanbevolen om bij aanhoudende nekklachten altijd een professionele fysiotherapeut te raadplegen voor een nauwkeurige diagnose en een doelgerichte behandeling.

Bij complexe of aanhoudende klachten zullen onze fysiotherapeuten beoordelen welke van onze uiteenlopende specialismes een bijdrage kunnen leveren aan het meest effectieve resultaat.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449