Het Mulligan Concept

Het Mulligan Concept is een benadering van fysiotherapie die is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan. Het concept is gebaseerd op mobilisatietechnieken en oefeningen die bedoeld zijn om met pijnvrije bewegingen te herstellen en de functionaliteit van gewrichten te verbeteren.
Wat het onderscheidt van andere benaderingen, is het idee van “mobilisatie met beweging” – het uitvoeren van specifieke bewegingen terwijl de therapeut gelijktijdig een mobilisatietechniek toepast.

Voor wie is het Mulligan Concept?

Het Mulligan Concept is geschikt voor een breed scala aan mensen, variërend van atleten tot kantoormedewerkers die last hebben van bewegingsbeperkingen of pijn. Het kan effectief zijn voor mensen met musculoskeletale aandoeningen, zoals gewrichtspijn, spierstijfheid, en verminderde bewegingsvrijheid.

Hoe kan het Mulligan Concept helpen?

Dit concept kan mensen helpen door het herstellen van normale bewegingspatronen en het verminderen van pijn, wat resulteert in een verbeterde algehele functionele capaciteit.

Door middel van specifieke technieken en oefeningen kan het Mulligan Concept positieve veranderingen teweegbrengen in de gewrichtsfunctie en spieractiviteit.

Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan het Mulligan Concept helpen?

Het Mulligan Concept is bijzonder effectief gebleken bij de behandeling van diverse klachten, waaronder rugpijn, nekpijn, schouderklachten en knieproblemen. Het kan ook nuttig zijn bij herstel na blessures en operaties, waar het gericht werkt aan het herstel van normale bewegingspatronen en functie. Het is belangrijk op te merken dat de toepassing van het Mulligan Concept individueel wordt afgestemd op de specifieke behoeften en symptomen van elke patiënt.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449