Long covid nazorg

Long covid nazorg verwijst naar de medische en therapeutische ondersteuning die wordt geboden aan mensen die langdurige symptomen ervaren na herstel van een COVID-19-infectie. Deze nazorg is gericht op het bevorderen van het fysieke en mentale welzijn van individuen die last hebben van aanhoudende klachten.

Voor wie is long covid nazorg?

Deze vorm van nazorg is bedoeld voor mensen die na het doormaken van een COVID-19-infectie aanhoudende symptomen ervaren, zoals vermoeidheid, kortademigheid, cognitieve problemen en spierpijn. Long covid nazorg is niet beperkt tot een specifieke leeftijdsgroep en kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elke individuele patiënt. Het richt zich op een holistische benadering om de diverse aspecten van het herstelproces aan te pakken.

Hoe kan long covid nazorg helpen?

Long covid nazorg kan mensen helpen door het bieden van multidisciplinaire ondersteuning. Dit betekent dat er meerdere disciplines betrokken zijn bij Long Covid nazorg. Dit kunnen bijvoorbeeld algemene fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie, diëtetiek of logopedie zijn.

Alle disciplines bieden ondersteuning om de fysieke conditie te verbeteren, en om eventuele nieuwe complicaties tijdig te identificeren en aan te pakken. Ook kan men denken aan psychologische ondersteuning om met eventuele mentale gezondheidsproblemen om te gaan.

Daarnaast wordt vaak samengewerkt met andere specialisten, zoals longartsen en neurologen, om een uitgebreide aanpak te waarborgen.

Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan long covid nazorg helpen?

Deze nazorg kan specifiek gericht zijn op het verlichten van symptomen zoals kortademigheid, pijn op de borst, en cognitieve problemen. Door middel van geïndividualiseerde behandelplannen kunnen patiënten gerichte interventies ontvangen die zijn afgestemd op hun specifieke symptomen en behoeften. Het kan per persoon verschillen hoe lang het duurt voordat je hersteld bent van COVID-19.

Mensen met milde klachten kunnen binnen een week al beter zijn, terwijl anderen weken tot zelfs maanden voordat ze weer helemaal de oude zijn. Door continue monitoring en aanpassing van het behandelplan kan long covid nazorg mensen helpen om stapsgewijs en effectief te herstellen van de aanhoudende gevolgen van COVID-19.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449