Hoofdpijn

Veel mensen in Nederland ondervinden hinder van hoofdpijnklachten. Het betreft een veelvoorkomend probleem met diverse mogelijke oorzaken. Hoewel hoofdpijn op zichzelf niet als een ziekte wordt beschouwd, kan het aanzienlijke gevolgen hebben voor de levenskwaliteit van degenen die er last van hebben.

Hoe kan hoofdpijn ontstaan?

Hoofdpijn kan zich uiten als een onprettig gevoel of pijn in het hoofd en de nek. Stress, spanning, een slechte houding, gebrek aan slaap en zelfs voedingsfactoren kunnen bijdragen aan het ontstaan ervan. Daarnaast kunnen externe factoren zoals fel licht, harde geluiden of sterke geuren eveneens hoofdpijn veroorzaken.

Hoe kan je hoofdpijn herkennen?

De herkenning van hoofdpijn kan variëren van lichte tot ernstige symptomen. Typische signalen omvatten een drukkend gevoel in het hoofd, kloppende pijn, misselijkheid en gevoeligheid voor licht of geluid.

Langdurige hoofdpijn kan dagelijkse activiteiten beperken en aanzienlijke invloed hebben op het welzijn van een individu.

Hoofdpijn Fysiotherapie Sterrenburg

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan de behandelingen van hoofdpijn?

Fysiotherapie biedt een doeltreffende aanpak om hoofdpijn te verminderen of zelfs te verhelpen. Samen met de patiënt kan een fysiotherapeut werken aan het aanpakken van onderliggende oorzaken van hoofdpijn, zoals gespannen spieren in de nek en schouders, slechte houding of bewegingsbeperkingen.

Door specifieke oefeningen, mobilisatietechnieken en advies over ergonomie en levensstijl toe te passen, kan een fysiotherapeut de frequentie en intensiteit van hoofdpijnklachten helpen verminderen.

Bij complexe of aanhoudende klachten zullen onze fysiotherapeuten beoordelen welke van onze uiteenlopende specialismes een bijdrage kunnen leveren aan het meest effectieve resultaat.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449