Handtherapie

Handtherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die gericht is op de behandeling van hand- en polsproblemen. Het is een geïntegreerde benadering waarbij zowel fysiotherapeutische als ergotherapeutische technieken worden toegepast.
Handtherapeuten zijn experts op het gebied van de anatomie en biomechanica van de hand en pols, en ze richten zich op het verbeteren van de functie, kracht en mobiliteit van deze belangrijke ledematen.

Voor wie is handtherapie?

Handtherapie is voor mensen met diverse aandoeningen en letsels die invloed hebben op de handen en polsen. Hierbij kan gedacht worden aan letsels als gevolg van ongevallen, postoperatieve revalidatie, chronische aandoeningen zoals artritis, en overbelastingsletsels zoals het carpaal tunnelsyndroom. Daarnaast is handtherapie ook geschikt voor mensen die hun handfunctie willen optimaliseren, bijvoorbeeld na een periode van immobilisatie.

Hoe kan handtherapie helpen?

Handtherapie kan op verschillende manieren mensen helpen. Allereerst is er de revalidatie na letsels of operaties, waarbij de therapeut specifieke oefeningen en mobilisatietechnieken gebruikt om het herstel te bevorderen.

Daarnaast kan handtherapie ook preventief ingezet worden, om mogelijke complicaties te voorkomen en de algehele handfunctie te verbeteren. Het aanleren van ergonomische principes en het verstrekken van advies over activiteiten die de handen belasten, behoort eveneens tot de taken van een handtherapeut.

Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan handtherapie helpen?

Handtherapie is effectief bij een breed scala aan klachten en aandoeningen. Het kan hulp bieden bij pijn, stijfheid, verminderde kracht, en beperkte bewegingsmogelijkheden in de handen en polsen. Specifieke aandoeningen zoals tendinitis, artrose, fracturen, en zenuwcompressies kunnen allemaal profiteren van de gespecialiseerde interventies die handtherapie te bieden heeft. Door zich te richten op zowel herstel als optimalisatie, draagt handtherapie bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met hand- en polsproblemen.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449