Podologie

Podologie is een expertise die zich richt op het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van klachten die voortkomen uit afwijkende voet- en loopstand. Podologen zijn specialisten die zich bezighouden met het voorkomen en verhelpen van diverse voet- en houdingsproblemen. Ze analyseren de stand van de voeten, de belasting tijdens het lopen en eventuele afwijkingen in het looppatroon.

Voor wie is podologie?

Podologie is bedoeld voor mensen met uiteenlopende klachten die voortkomen uit afwijkingen aan de voeten of het looppatroon. Hierbij kan gedacht worden aan pijnklachten in de voeten, enkels, knieën, heupen of rug. Ook mensen met reuma kunnen baat hebben bij podologie, aangezien deze aandoeningen vaak gepaard gaan met specifieke voetproblemen. Daarnaast is podologie geschikt voor sporters die hinder ondervinden van blessures aan voeten of benen.

Hoe kan podologie helpen?

Podologie kan mensen op diverse manieren helpen. Allereerst wordt er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de oorzaak van de klachten te achterhalen. Vervolgens kan de podoloog advies geven over schoeisel en eventueel steunzolen aanmeten om de stand van de voeten te corrigeren.

Daarnaast kunnen mobilisatietechnieken en oefeningen worden voorgeschreven om de balans en stabiliteit te verbeteren. Het doel is om de klachten te verminderen of zelfs te verhelpen, en tegelijkertijd verdere problemen te voorkomen

Podotherapie Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan podologie helpen?

Podologie is effectief bij vele klachten. Denk hierbij aan pijnlijke voeten, hielspoor, platvoeten, klauwtenen, ingegroeide teennagels, en overbelasting blessures bij sporters. Het tijdig raadplegen van een podoloog kan dus van groot belang zijn bij het aanpakken en voorkomen van voet- en houdingsproblemen.
Fysiotherapie sterrenburg

3D meting

Met zeer geavanceerde apparatuur kunnen wij een 3D voetscan maken. Op basis van deze scan kunnen wij inlays (steunzolen) maken wat ten goed komt van uw houding, waardoor klachten aan rug, nek en schouders minder kunnen worden. Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449