Revalidatie

Revalidatie is een multidisciplinair proces dat gericht is op het herstel van mensen die beperkt zijn in hun functioneren door een ziekte, aandoening, ongeval of operatie. Het doel van revalidatie is om de patiënt weer zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in het dagelijks leven. Dit proces omvat niet alleen fysieke aspecten, maar ook psychische en sociale componenten.

Voor welke groep is revalideren belangrijk?

Voor velen is revalideren een essentiële stap op weg naar herstel. Het is niet beperkt tot een specifieke leeftijdsgroep; mensen van alle leeftijden kunnen baat hebben bij revalidatie. Het richt zich op diverse doelgroepen, zoals patiënten met neurologische aandoeningen, orthopedische problemen, cardiologische complicaties of chronische pijn. Ook na een operatie, bijvoorbeeld een knie- of heupvervanging, kan revalidatie een cruciale rol spelen bij het optimaliseren van het herstelproces.

Hoe ziet een revalidatietraject eruit?

Revalidatietrajecten variëren afhankelijk van de aard van de aandoening en de behoeften van de patiënt. Ze kunnen onder andere bestaan uit fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, krachttraining en psychologische ondersteuning.

Het doel is om een geïndividualiseerd plan op te stellen dat zich richt op het verbeteren van specifieke functies en het aanleren van nieuwe vaardigheden om de kwaliteit van leven te vergroten.

Fysiotherapie Sterrenburg

Hoe kan fysiotherapie bijdragen aan het revalidatietraject?

Een integraal onderdeel van veel revalidatietrajecten is fysiotherapie. Fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de mobiliteit, kracht en coördinatie van de patiënt. Door middel van specifieke oefeningen en technieken kan een fysiotherapeut het herstel bevorderen, pijn verminderen en de algehele fysieke conditie verbeteren. Het is een waardevolle aanvulling die vaak bijdraagt aan het succesvol doorlopen van het revalidatieproces.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449