Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie gericht op het behandelen en voorkomen van sportgerelateerde blessures.  Het speelt een cruciale rol in het herstel en de optimalisatie van sportprestaties. Deze therapie omvat specifieke oefeningen, manuele technieken en educatie over blessurepreventie.  Door bewegingspatronen te analyseren en zwakke punten te identificeren, stelt de sportfysiotherapeut een op maat gemaakt behandelplan op.  Het doel is sporters sneller en veiliger terug te laten keren naar hun sportactiviteiten en het risico op toekomstige blessures te minimaliseren.

Voor wie is sportfysiotherapie?

Deze vorm van therapie is met name geschikt voor sporters met blessures of klachten die voortkomen uit hun sportactiviteiten. Het kan atleten van alle leeftijden en niveaus ten goede komen. Amateur- en professionele sporters kunnen bijvoorbeeld profiteren van sportfysiotherapie na een blessure, terwijl recreatieve sporters geholpen kunnen worden bij het verbeteren van hun prestaties en het voorkomen van blessures.

Hoe kan sportfysiotherapie helpen?

Sportfysiotherapie kan sporters op verschillende manieren helpen. Ten eerste richt het zich op het verbeteren van spierkracht en coördinatie, wat essentieel is voor herstel en blessurepreventie.

Ten tweede helpt sportfysiotherapie bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de algehele stabiliteit en mobiliteit van gewrichten en spieren.

Daarnaast omvat het ook voorlichting over een goede lichaamshouding en technieken om efficiënter te bewegen, wat bijdraagt aan betere sportprestaties en minder kans op blessures.

sportfysiotherapie

Bij welke klachten kan sportfysiotherapie helpen?

Sportfysiotherapie is effectief gebleken bij een heel aantal sportgerelateerde klachten. Het kan helpen bij blessures zoals verstuikingen, spierscheuren, overbelastingsklachten, en herstel na orthopedische operaties. Door middel van gepersonaliseerde behandelplannen draagt sportfysiotherapie bij aan het verbeteren van de sportprestaties en de algehele kwaliteit van leven van sporters.

Onze therapeut staat voor u klaar in onze praktijk in Dordrecht

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk in Dordrecht, goede resultaten na de behandeling, wordt superfijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449