Kaakfysiotherapie

Kaakfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het diagnosticeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan het kaakgewricht en de omliggende structuren. Dit omvat problemen zoals kaakpijn, knappende of vastzittende kaken, en moeite met het openen en sluiten van de mond.

De kaakfysiotherapeut, ook wel orofaciaal fysiotherapeut genoemd, heeft expertise in de anatomie en functie van het kauwstelsel en werkt nauw samen met patiënten om hun kaakgerelateerde problemen aan te pakken.

Voor wie is kaakfysiotherapie?

Kaakfysiotherapie is relevant voor veel mensen. Het kan van toepassing zijn op personen die last hebben van tandenknarsen, kaakklemmen, spanningsgerelateerde kaakproblemen of aandoeningen zoals temporomandibulaire disfunctie (TMD).

Daarnaast kan het ook nuttig zijn voor mensen met hoofdpijn die verband houdt met kaakproblemen of voor hen die problemen ondervinden bij het eten, spreken of gapen. Een verwijzing van een tandarts, huisarts of specialist is vaak de eerste stap naar kaakfysiotherapie.

Hoe kan kaakfysiotherapie helpen?

Kaakfysiotherapie biedt op maat gemaakte behandelingen die gericht zijn op het verminderen van pijn, het herstellen van normale bewegingspatronen en het versterken van spieren rondom het kaakgewricht.

Dit kan onder meer bestaan uit mobilisatietechnieken, oefeningen voor spierversterking, ontspanningstechnieken en advies over houding en kaakhygiëne.

Door samen te werken met de kaakfysiotherapeut kunnen patiënten zelfmanagementstrategieën ontwikkelen om hun symptomen te beheersen en de algehele kwaliteit van leven te verbeteren.

Kaakfysiotherapie Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan kaakfysiotherapie helpen?

Kaakfysiotherapie is effectief bij vele klachten, waaronder chronische kaakpijn, kaakgewrichtsontsteking, spierpijn in het gezicht en kaakblokkades. Mensen met problemen zoals het onvermogen om de mond volledig te openen of sluiten, pijn bij het kauwen, en geluiden zoals knappen of klikken tijdens het bewegen van de kaak, kunnen aanzienlijke verbeteringen ervaren door middel van doelgerichte kaakfysiotherapiebehandelingen.

Het is raadzaam om bij aanhoudende kaakproblemen professioneel advies in te winnen en te overwegen of kaakfysiotherapie een geschikte oplossing kan bieden.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449