Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het onderzoeken en behandelen van klachten aan het bewegingsapparaat, met de nadruk op de wervelkolom en gewrichten. In deze therapie maakt de therapeut gebruik van zijn of haar handen om de mobiliteit van gewrichten te verbeteren, spierspanning te verminderen en de algehele functie van het lichaam te optimaliseren.

Voor wie is manuele therapie?

Manuele therapie is voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat, zoals nek- en rugpijn, gewrichtsproblemen en beperkte mobiliteit. Vaak ervaren deze mensen beperkingen in het bewegen of ongemak bij dagelijkse activiteiten. Manuele therapie is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van jongeren met sportblessures tot ouderen met degeneratieve gewrichtsaandoeningen.

Hoe kan manuele therapie helpen?

Manuele therapie kan mensen op verschillende manieren helpen. Allereerst verbetert het de mobiliteit van gewrichten, waardoor de bewegingsvrijheid toeneemt. Daarnaast kan het de spierspanning verminderen en de houding corrigeren, wat kan leiden tot verlichting van pijn en ongemak.

Bovendien kan manuele therapie een positief effect hebben op het zenuwstelsel en de doorbloeding, wat bijdraagt aan het herstel van blessures en het voorkomen van verdere klachten.

Manuale therapie Fysiotherapie Sterrenburg

Bij welke klachten kan manuele therapie helpen?

Manuele therapie is effectief bij een breed scala aan klachten. Het kan helpen bij rug- en nekpijn, hoofdpijn, duizeligheid, gewrichtsproblemen, en zelfs bij klachten die voortkomen uit een verkeerde lichaamshouding. Door het aanpakken van de oorzaak van de klachten en het bevorderen van een gezonde beweging, biedt manuele therapie een doeltreffende benadering voor het herstel van het bewegingsapparaat.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449