Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die gericht is op de behandeling van oedeem, oftewel vochtophoping in het lichaam. Deze aandoening kan ontstaan als gevolg van een verstoorde vochtafvoer, bijvoorbeeld door een slecht functionerend lymfesysteem. Oedeemtherapie omvat diverse technieken en methoden die zich richten op het verminderen van vochtophopingen en het herstellen van een evenwichtige vochthuishouding in het lichaam.

Voor wie is oedeemtherapie?

Oedeemtherapie is bedoeld voor mensen die kampen met verschillende vormen van oedeem, zoals lymfoedeem, veneus oedeem, lipoedeem of traumatisch oedeem. Deze aandoeningen kunnen zich manifesteren na bijvoorbeeld een operatie, trauma, of als gevolg van een onderliggende aandoening. De therapie is niet alleen geschikt voor het verminderen van bestaande oedeem, maar ook als preventieve maatregel om de kans op vochtophoping te verkleinen.

Hoe kan oedeemtherapie helpen?

Mensen kunnen aanzienlijk profiteren van oedeemtherapie op verschillende manieren. De behandeling omvat vaak manuele lymfedrainage, compressietherapie, oefentherapie en voorlichting over zelfmanagement.

Manuele lymfedrainage helpt het lymfesysteem te stimuleren, terwijl compressietherapie zorgt voor druk op de oedemateuze gebieden om vochtafvoer te bevorderen.

Oefentherapie richt zich op het versterken van spieren en het verbeteren van de mobiliteit, wat ook bijdraagt aan een gezonde vochthuishouding.

Oedeemtherapie

Bij welke klachten kan oedeemtherapie helpen?

Oedeemtherapie kan effectief zijn bij een scala aan klachten, waaronder zwellingen, vermoeidheid, pijn, en beperkingen in de bewegingsvrijheid. Het wordt vaak toegepast bij patiënten die herstellen van chirurgische ingrepen, zoals borstoperaties of knieoperaties, maar ook bij mensen met chronische aandoeningen die vochtophoping veroorzaken.

Door het herstel van een evenwichtige vochthuishouding draagt oedeemtherapie bij aan het verbeteren van de kwaliteit van leven en het verminderen van fysieke ongemakken bij de betrokken individuen.

Testimonials

Hoe ervaart men onze zorg?

“Top praktijk”

"Top praktijk, goede resultaten na de behandeling, wordt super fijn geholpen. Een 10 met een griffel !!"

-Lia Hulsbosch-

“Zeer goede fysio.”

"Zeer goede fysio. Luisterend oor en verhelpen de klachten Top!"

-Caroline Hak-

Fysiotherapie Sterrenburg

Waarom kiezen voor Fysiotherapie Sterrenburg in Dordrecht?

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • U kunt snel bij ons terecht
  • Gratis parkeren voor de deur
  • Rolstoel vriendelijk
  • Ruime openingstijden
  • Contracten met de meeste zorgverzekeraars
  • Voorzien van de modernste, nieuwste apparatuur
  • Energiek, enthousiast en vriendelijk team
  • Interne en externe doorverwijzingen voor gerichte zorg
Fysiotherapie Sterrenburg

Wij helpen je graag verder

Ik wil graag mailen

Bel Fysiotherapie Sterrenburg op 078-6180449